پرسش و پاسخ
مطالبه مهریه از طریق دادگاه و اداره ثبت چگونه است و چه تفاوتی باهم دارند؟
چنانچه زوجه بخواهد از طریق اجراییات ثبت مهریه خود ر ا به اجرا بگذارد می بایست اول به دفتر خانه ای که در آنجا عقد نکاح منعقد گردیده مراجعه و در خواست صدور اجراییه نماید که از همانجا به زوجه ابلاغ می گردد و سپس جهت تشکیل پرونده پیگیری مراحل بعدی به اجراییات ثبت مراجعه و پس از تشکیل پرونده در این مرحله زوجه می تواند اقدام به توقیف اموال مفتول و غیرمفتول زوج و یا ممنوع الخروج نمودن وی نماید.
مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت نیاز به پرداخت هزینه دادرسی ندارد ولی چنانچه زوج مال قابل توقیفی نداشته باشد عملا مهریه قابل وصول نمی باشد و درخواست رسیدگی اعسار و تقسیط مهریه که زوج را ملزم به پرداخت اقساطی آن نماید مختص دادگاه می باشد و در اداره ثبت موضوعیت ندارد.
در صورت خرید ملک غیر منقول و عدم انجام تعهد فروشنده مبتنی بر تنظیم سند خریدار چه اقداماتی می تواند انجام دهد؛ آیاخسارت قراردادی نیز قابل مطالبه است ؟
چک تحت چه شرایطی وصف کیفری دارد و قابل تعقیب کیفری است؟
چنانچه تاریخ مندرج در چک با تاریخ صدور چک یکی باشد چک واحد وصف کیفری است به این معنا که صادر کننده در همان تاریخ صدور چک ، چک روز صادر می نماید و تحویل دارنده داده و دارنده می تواند همان روز یا بعداز آن به بانک مراجعه و چک را وصول نماید.
ولی چنانچه تاریخ صدور چک حتی یک روز قبل از تاریخ سررسید مندرج در چک باشد چک وعده دار محسوب می شود و فاقد وصف کیفری است و دارنده می تواند با طرح دادخواست، وجه چک را از دادگاههای حقوقی مطالبه نماید.